Terassimarkiisin valintaopas

Tässä oppaassa käymme läpi erilaisia markiisien tyyppejä ja autamme sinua valitsemaan oikeanlaisen markiisin tarpeisiisi.

Ensimmäisenä on hyvä miettiä, haluatko sähkökäyttöisen vai käsikäyttöisen markiisin. Sähkökäyttöiset markiisit ovat tehokkaita ja helppokäyttöisiä, mutta niiden hinta voi olla hieman korkeampi. Käsikäyttöiset markiisit taas ovat edullisempia, mutta niiden käyttö vaatii enemmän fyysistä työtä. Jos sinulla on kapea terassi tai haluat säästää rahaa, käsikäyttöinen markiisi voi olla hyvä valinta. Jos taas haluat helppokäyttöisen ja tehokkaan ratkaisun, sähkökäyttöinen markiisi on varmasti parempi vaihtoehto.

Toinen tärkeä asia markiisin valinnassa on sen koko. Sinun tulisi valita markiisi, jonka koko on sopiva terassillesi. Liian pieni markiisi ei peitä tarpeeksi aluetta, kun taas liian suuri markiisi voi olla hankala käyttää ja näyttää epämiellyttävältä. Ole siis tarkkana markiisin koon valinnassa ja huomioi myös se, millainen kattokulma markiisilla on. On myös hyvä huomioida, että markiisin koko vaikuttaa sen suorituskykyyn ja kestävyyteen. Esimerkiksi suuremmat markiisit ovat yleensä vahvempia ja kestävämpiä kuin pienemmät markiisit.

Lopuksi on hyvä miettiä, haluatko normaalin vai kasettimarkiisin. Normaalit markiisit ovat yleisimpiä, mutta tällöin markiisin kangas on alttina esim. kosteudelle ja siitepölylle ja muulle lialle. Kasettimarkiisit taas ovat suojattuja sateelta ja auringolta, joten ne ovat erityisen hyviä kestämään eri sääolosuhteissa. Kasettimarkiisit ovat myös joidenkin mielestä tyylikkäämpiä.

Kasettimarkiisi on myös hyvä valinta, jos arvostat markiisin kestävyyttä ja haluat pitkäikäisen ratkaisun. Kasettimarkiisit ovat yleensä vahvempia ja kestävämpiä kuin normaalit markiisit suojauksen ansiosta. Ne myös tarjoavat paremman suojan tuulelta.

Kasettimarkiisit sopivat erityisen hyvin moderniin arkkitehtuuriin ja niiden avulla voit luoda terassillesi miellyttävän ja hienostuneen ilmeen.

Tutustu laajaan valikoimaan erilaisia markiisejamme täällä.