5 vinkkiä ruokapöydän valintaan

Jos olet ostamassa uuteen kotiisi ruokapöytää tai päivittämässä jo olemassa olevaa ruokapöytää, valintojen määrä voi järkyttää. Pelkästään meidän kaupassa on myynnissä satoja ruokailupöytiä ja muualla vielä lisää.

Helpottaaksemme valintaasi, olemme koonneet listan vinkkejä, mitä kannattaisi miettiä ruokapöytää valitessa.

 

1. Valitse isompi pöytä kuin luulet tarvitsevasi

Usein ostaja ajattelee, että "emme istu ruokapöydän ääressä kuin syödessä" tai "meitä on vain kolme syöjää". Totuus on kuitenkin se, että pöydälle kertyy aina tavaroita väliaikaisesti ja ilman lisätilaa ne ovat tiellä syödessä. Ehkä syöjiä on vain kolme, mutta jos keittiön koko on ennemmin kuudelle hengelle kuin kolmelle niin pieni pöytä näyttää surulliselta isossa keittiössä.

 

 

2. Älä kuitenkaan liioittele pöydän koon kanssa

Älä kuitenkaan liioittele ja osta liian isoa pöytää tilan kokoon suhteutettuna. Liian iso pöytä aiheuttaa sen, että tuoleille ei jää tilaa liikkua pöydän ympärillä. Jos joku istuu pöydässä, ei toinen mahdu kulkemaan istujan ja seinän välistä. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että pöydän ja seinän väliin tulisi jäädä vähintään metri tilaa. Näin istujilla on mukavasti tilaa ja tarvittaessa välistä mahtuu vielä puikkelehtia.

 

 

3. Jos tilaa on vähän, valitse pyöreä pöytä

Pyöreät pöydät ovat paras valinta kompakteihin tiloihin. Pyöreän pöydän kanssa voidaan tinkiä yllä esitellystä metrin tilavaatimuksesta, koska tuolit voivat sijoittua vapaammin pöytään nähden. Pyöreä pöytä on usein myös loistava valinta, jos ruokapöytä sijoitetaan keittiöön eikä erilliseen ruokailutilaan.

 

4. Harkitse lasista ruokapöytää, jos kotisi on tumma

Useat tavoittelevat ilmavaa ja kevyttä sisustustyyliä. Se on usein tavoitetila, mutta valitettavasti useasta kodista puuttuu siihen tarvittavat neliöt ja runsas luonnonvalo. Ratkaisuna voi toimia lasinen ruokapöytä. Lasinen pöytä antaa tilantuntua ja keveyttä tilaan kuin tilaan. Lasinen pöytä kaipaa tiheämpää puhdistusta ruokailun tahroista kuin esimerkiksi puinen pöytä, mutta se on samalla myös helpommin puhdistettavissa. Lasinen ruokapöytä näyttää upealta, jos keskelle on sijoitettu jokin kaunis kasvi ja tuolit sopivat pöydän kanssa.

 

5. Älä karsasta metallisia ruokapöytiä

Kulta, hopea, messinki, rauta ja kaikki muut metalliset ruokapöydät kantavat itsensä tyylikkäästi ja luovat tilaan rohkeaa sisustustyyliä. Ne myös sopivat hyvin yhteen lähes minkä tahansa tyylin tai värin kanssa. Erityisen hyvin metalliset pöydät sopivat vanhanaikaisten tapettien kanssa.

 

Myös puusta tehdyt kestosuosikit ja parhaiten myyvät pöydät ovat varma valinta melkein tilaan kuin tilaan.

Näiden vinkkien avulla löydät varmasti itsellesi sopivan ruokapöydän laajasta valikoimastamme:
Ruokapöydät
Ruokailuryhmät

Selatessasi valikoimaamme, käytä sivulla olevia suodattimia näyttääksesi ainoastaan varastossa olevat tuotteet tai halutun materiaalin tai koon yms.